Spændende vine ankommer januar.
- Ulrik Laursen
- 9. jan. 2020
- 2 min læsning
Jeg skrev om ankomst af bobler til januar forleden, men det er ikke det eneste, der kommer hjem. Af nye spændende vine ankommer der:
- Nizza Barbera fra Paolo Avezza i Canelli ( en af de lettere Nizza'er men bestemt ikke mindre smagfuld og rund. Lidt mere elegant )
- Brentura fra Erede Chiappone i Nizza Monferrato ( interessant stållagret Barbera i 15 mdr. Det gør den utrolig fyldig og rund af en stållagret vin )
- Ru Nizza Barbera fra Erede Chiappone ( han frigiver først sine Nizza'er 6-7 år gamle. Det gør, at I kan smage, hvad alder gør ved Barbera )
- Barolo fra Simone Scaletta ( let tilgængelig Barolo fra det bastande område i Montforte d'Alba. Lad Jer ikke snyde af det. Det kan sagtens lagre i mange år og opnå nye højder )
- Langhe Nebbiolo fra Simone Scaletta ( er man fan af Nebbiolo, men ikke har plads i kælderen til at lagre eller lyst til vente på Barolo'en bliver mere rund, så er det Langhe Nebbiolo, der skal købes. En elegant udgave, som dog også kan lagre i mange år uden at blive dårligere )
- La Dottoressa fra F.fllibianco i Nizza Monferrato ( Barbera Superiore. Lidt fadlagring, som bestemt gør vinen egnet til kød. Den er ikke så kraftig men mere elegant ) LIGGER IKKE PÅ HJEMMESIDEN ENDNU!!
- Carpe Diem Nizza fra F.fllibianco ( nok den lettest tilgængelige Nizza. Den kan dog sagtens lagre og blive utrolig rund. En klar favorit for kvindelige gæster i mit hus inkl konen ) LIGGER IKKE PÅ HJEMMESIDEN ENDNU!!
- Sauvignon Blanc fra La Isolabella Della Croce i Loazzolo ( Lavet på Vinoxigen metoden ( laver blog om det senere ), som gør at ikke megen ilt tilføres under produktion og lagring, hvilket gør den super fyldig og frisk )
- Bricco del Falco Pinot Nero fra La isolabella Della Croce ( også lavet på vinoxigen metoden. Klart en af de bedste Pinot Nero i Piemonte. Det er husets hjertebarn, og det lykkedes dem endeligt at få tre røde glas i Gambero Rosso for deres 2015 udgave. Det er selvfølgelig den, som jeg får hjem )
- Superlordo fra La Isolabella Della Croce ( Piemonte svar på en super toscaner. En blanding af Merlot, Pinot, Barbera og Cabernet Sauvignon. En fantastisk fyldig vin, som efter 8-10 års lagring virkelig forkæler den ventende køber )
- Monte del Mare Barbera fra La Giribaldina i Calamandrana ( dejlig blød stållagret Barbera )
- Sarmassa Barbera Superiore fra La Giribaldina ( fadlagret fantastisk vin, der spreder sig ud over alt fra ingen mad til røde bøffer )
- Cala Delle Mandrie Nizza fra La Giribaldina ( Toppen af poppen indenfor Barbera. Fantastisk lagringspotentiale. Mørk frugt med power )
Slut februar/start marts får jeg yderligere masser af hvide vine hjem til foråret. De kommer alle sammen fra L'Armangia i Canelli. Mere info følge. God dag.




Kommentarer