Vinooxigen.
- Ulrik Laursen
- 15. jan. 2020
- 1 min læsning
Jeg sælger vin fra et fantastisk sted i Piemonte, der hedder La Isolabella della Croce. Deres ønolog Andrea Elegir er del af et team, der prøver at ændre måden at lave vin på. Det hedder Vinooxigen.
De ser det som et problem, at når man laver vin på den " gamle " måde, hvor man filtrerer og dekanterer, får man ukontrolleret mængder af ilt i produktionen. Dette forårsager aromatisk kvalitetstab. Derfor tilsætter man antioxidanter for at styre oxidationen, og den uheldige bivirkning ved antioxidanter er, at de kan give nogle kunder hovedpine af at drikke vinen.
Ved Vinooxigen metoden skal vinen ikke forlade den specielle ståltank, som den bliver fyldt på efter presning. Her kan ilttilførsel styres 100% og vinen kan komme på flaske uden at have forladt tanken en eneste gang. Det synes de højner kvaliteten samtidigt med at vinen laves med lavere sulfitindhold.
Kan vi smage det! Tja, det må I vurdere? Jeg kan ihvertfald sige, at deres Sauvignon Blanc har jeg åbnet, taget et par glas af og placeret den i køleskabet med prop på igen. 9 dage efter var den stadig lige så frisk. Fascinerende efter min mening! Deres Pinot er endnu ikke overlevet 2 timer på mit bord, da den blev indtaget for hurtigt :-).
Kig forbi efter næste uge og køb nogle af deres vine. De sælges til MEGET lavere priser end andre steder i landet ( så har jeg ikke sagt for meget )










Kommentarer